Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Τα superfoods των μαλλιών !


Τα μαλλιά χρειάζονται τη δική τους, ξεχωριστή, φροντίδα για να διατηρούνται δυνατά και σε άψογη φόρμα. 

Πέραν των προϊόντων περιποίησης που τα διατηρούν υγιή και μεταξένια, τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και μέταλλα όπως τα μανιτάρια, οι γλυκοπατάτες, καθώς και ο ψευδάργυρος στα φρέσκα στρείδια και τα φουντούκια, συνιστώνται για την καλή τους κατάσταση. 
Το διαιτολόγιο είναι ένα υψίστης σημασίας εργαλείο για τη διατήρηση υγιών μαλλιών, όχι μόνο για την αντιμετώπιση των διαφόρων προβλημάτων που μπορούν να κάνουν την εμφάνισή τους στα μαλλιά μας, αλλά και για την πρόληψηαυτών.

*Επιπλέον, η ανεπάρκεια βιοτίνης, συμπτώματα της οποίας είναι η τριχόπτωση(ανδρογενετική αλωπεκία) και το σπάσιμο της τρίχας, μπορεί να αντιμετωπισθεί με τροφές όπως τα αυγά, τα όσπρια και το πολύσπορο ψωμί.

*Ο σίδηρος που συναντά κανείς στις φακές, το λιναρόσπορο ή το σπανάκι διατηρεί τα μαλλιά λαμπερά.

*Οι βιταμίνες Α & C, οι οποίες υπάρχουν σε αφθονία στα καρότα και τις ντομάτες (βιταμίνη Α) και στα πορτοκάλια (βιταμίνη C) εντείνουν τη φυσική ενυδάτωση της τρίχας.

*Το σελήνιοπου περιλαμβάνεται στους ξηρούς καρπούς, το συκώτι και το ψάρι, χαρίζει υγεία στο δέρμα του τριχωτού της κεφαλής.

*Η βιταμίνη Β12, που μπορεί να βρεθεί στο βοδινό κρέας, το σκουμπρί ή και στα εμπλουτισμένα προϊόντα σόγιας (μεταξωτό τοφού), προωθεί την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.

*Υδατάνθρακες που περιλαμβάνονται στα φρούτα, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα μακαρόνια ή το ρύζι, αναχαιτίζουν την αραίωση των μαλλιών.

*Πλούσιες τροφές σε ασβέστιο όπως το γάλα σε μορφή σκόνης και το σκληρό τυρί, συμβάλλουν σημαντικά στη σωστή φυσιολογία και ανάπτυξη της τρίχας.

Στην κλινική μαλλιών Bergmann Kord με την επιστημονική καθοδήγηση ενδοκρινολόγου-διατροφολόγου μπορεί να συσταθεί εξατομικευμένο διαιτολόγιο ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε οργανισμού. Συνιστάται επίσης περαιτέρω παρακολούθηση με στόχο την πιο εξειδικευμένη ανανέωση του διαιοτολογίου αποσκοπώντας στην τελειοποίησή του για πιο δυνατά και υγιή μαλλιά.

Για τη γενικότερη ενημέρωσή σας περιηγηθείτε στο www.fuehairclinic.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου